OPHEFFING – VERHUIZING

Vanaf zaterdag 27 mei 2017 sluit de deur bij Cedi Kampen.


Voor onze service en collectie verwijzen wij u vanaf dan naar:

Kanis Kunst en Lijsten Haarlem

Gen. Cronjéstraat 89-91, Haarlen

023 - 525 7887 - www.kanishaarlem.nl

Lijsten

Aanbod van onze lijsten op maat

Waren er vroeger ongeveer 25 verschillende lijsten op de markt, vandaag de dag zijn dat er zo’n slordige duizend. Achter in onze galerie aan de Oudestraat vindt u een groot aantal voorbeelden van lijsten met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Genoeg keuzemogelijkheden; modern, klassiek, ornament of baklijst. Daarnaast verkopen wij ook de zeer exclusieve over de hoek afgewerkte handgemaakte lijsten, waarvan de kleuren en profielen helemaal aan uw wensen kunnen worden aangepast. Uiteraard kunt u inspiratie op doen bij de ingelijste kunstwerken in onze galerie (Cedi,Oudestraat 53 in Kampen).

 

Moderne lijsten

Moderne lijsten hebben wij in hout en aluminium. De houten lijsten zijn er in verschillende kleuren en afwerkingen: mat of glanzend, metallic (goud, zilver, brons etc.), verschillende houtsoorten (o.a. eiken, beuken, noten, kersen). Een moderne lijst past uiteraard goed om een modern kunstwerk of foto, maar kan ook een verrassend en versterkend effect hebben op een klassiek werk. Laat u zich maar inspireren en adviseren in onze winkel.

 

Klassieke lijsten

Klassieke lijsten zijn er met verschillende profielen, verscheidene stijlen, in veel verschillende kleuren, eventueel met een verschillende goud of zilver afwerking. Een klassieke lijst is natuurlijk altijd mooi om een klassiek werk, maar ook een modern werk kan worden aangevuld met een klassieke lijst. O.a. zeer geschikt voor mensen met een eclectische woning inrichting (combinatie van modern en klassiek).

 

Ornament lijsten

Ornament lijsten zijn houten lijsten met rijke versierselen in het profiel, vaak afgeleid van bloem- of bladmotieven, meestal in één kleur, vaak zwart, goud- of zilverkleurig. Een ornamentlijst geeft uw werk een luxe uitstraling.

 

Baklijsten

Baklijsten zijn bedoeld voor doeken en worden zonder glas geleverd. Meestal worden ze gemaakt voor modern en groot werk, maar het is ook mogelijk om een klassiek en/of kleiner werk in te lijsten met een baklijst. Van klassieke lijstprofielen kan (mits de dikte van de lijst het toelaat) meestal wel een baklijst gemaakt worden. Uiteraard zijn alle baklijsten met uiterste zorgvuldigheid verstek gezaagd en sluiten deze naadloos aan op hoekverbindingen.

 

Handgemaakte over-de-hoek afgewerkte lijsten

Over de hoek afgewerkte handgemaakte lijsten zijn (veelal) klassieke lijsten, waarbij u op de hoeken geen naden kunt zien. Het duurt wat langer om deze lijsten te maken, want het gaat hierbij om ouderwets vakwerk en dat betekent meer arbeidsuren. U heeft dan ook echt iets bijzonders, waarin een kunstwerk prachtig tot zijn recht komt. De levertijd voor deze lijsten is ongeveer drie weken tot een maand.