OPHEFFING – VERHUIZING

Vanaf zaterdag 27 mei 2017 sluit de deur bij Cedi Kampen.


Voor onze service en collectie verwijzen wij u vanaf dan naar:

Kanis Kunst en Lijsten Haarlem

Gen. Cronjéstraat 89-91, Haarlen

023 - 525 7887 - www.kanishaarlem.nl

Glas

Wanneer u een foto of een kunstwerk gemaakt op papier wil inlijsten is het aan te raden om er glas voor te plaatsen. Glas voor een kunstwerk biedt bescherming tegen vuil, beschadiging en zonlicht. In enkele gevallen worden er ook schilderijen op doek ingelijst met glas ervoor. Het blijft natuurlijk de keus van onze klant. Als er glas nodig is bij het inlijsten, dan hebben wij hierin verschillende mogelijkheden: helder glasontspiegeld glas of museum glas. Het zijn materialen waar we 100% vertrouwd mee zijn en wij adviseren u graag bij het bepalen van uw keuze.

Het is ook mogelijk om alleen het – gebroken – glas te laten vervangen van een bestaande lijst.

Helderglas

Het heldere glas dat wij gebruiken is ‘water white’ glas. Dit is een relatief nieuw soort glas. Het wordt op dezelfde manier gemaakt als het normale heldere glas, maar met een veel lager ijzergehalte, waardoor het geen groene verkleuring van het beeld veroorzaakt. Helder glas beschermt uw werk tegen vuil en beschadigingen en is de goedkoopste oplossing als u voor glas kiest.

Ontspiegeld glas

Het ontspiegelde glas dat wij gebruiken is enkelzijdig geëtst. Dit houdt in dat het glasoppervlak aan één kant is geëtst, waardoor het licht wat erop valt minder weerkaatst wordt en dus minder spiegelt. Het ingelijste werk komt daardoor goed duidelijk over. Het is bijvoorbeeld zeer geschikt voor donkere kunstwerken of foto’s afgedrukt op hoogglanspapier (zonder passe-partout). Dit glas is minder geschikt voor fijn gedetailleerd werk, omdat het een iets wazig effect geeft.

Museum glas

Het museum glas dat wij gebruiken heeft als groot voordeel dat er praktisch geen spiegeling is (minder dan 1%). De kleuren blijven onder het glas mooi helder en sprankelend. De details blijven scherper. Ook dit glas is ‘water white’.