OPHEFFING – VERHUIZING

Vanaf zaterdag 27 mei 2017 sluit de deur bij Cedi Kampen.


Voor onze service en collectie verwijzen wij u vanaf dan naar:

Kanis Kunst en Lijsten Haarlem

Gen. Cronjéstraat 89-91, Haarlen

023 - 525 7887 - www.kanishaarlem.nl

Landschapskunst

Albert Wessels

Landschapskunst als onderdeel van de schilderkunst is het weergeven van landschappen; bergen, valleien, de zee, bomen, weilanden, rivieren en bossen. De hemel is vrijwel altijd onderdeel van het kunstwerk en de weersgesteldheid is een aspect van de compositie.

In de vroege 15e eeuw ontstond in Europa de landschapschilderkunst als apart genre, veelal als omgeving voor menselijke activiteit met een religieus onderwerp.

Landschap is ook in de hedendaagse schilderkunst een geliefd thema. Zowel in figuratieve als abstracte werken kan landschap het uitgangspunt zijn. De hyperrealisten geven een meer dan realistische blik op landschap (kijk bij onze collectie bijvoorbeeld naar Ronald Meilof ), omdat alles even scherp in beeld is gebracht.

Expressionisten gebruiken als het ware het landschap om een emotie, een beleving door te geven door middel van een zekere vervorming van de werkelijkheid en het toepassen van niet realistisch kleurgebruik (voorbeelden hiervan in onze collectie zijn o.a. Jochem de Graaf, Wim de Goede en Ton Schulten).

Een schilderij met een landschap aan de wand geeft u in feite een extra raam naar buiten. Dat kan een vertrouwd Hollands landschap zijn, wat rustgevend werkt, maar ook een wat exotischer beeld van een land of gebied waar u niet zo vaak komt en wat uw verbeelding prikkelt. Hollanders zijn door de eeuwen heen goede landschapschilders gebleken en zijn beroemd om hun spectaculaire luchten met prachtige wolkpartijen (bijvoorbeeld Jacob Isaacksz. van Ruisdael).

Bij Cedi heeft u ruim keus in het segment landschap;

 

 

Wim de Goede

Wim de Goede

Abstract of geabstraheerd:

Jan Boer – abstracte schilderijen waarin u zelf uw landschap kunt verbeelden. Ton Schulten, Hub Peters en VanSegers – landschappen met huizen, twee -en driedimensionaal werk. John Horsewell, Jochem de Graaf en Anna Mihalkova – moderne landschappen met veel structuur. Wim de Goede – impressionistisch en met een zeer expressief kleurgebruik.

Modern klassiek:

J.H.H. Bévort, Jef Lenaers en Peter Cox – impressionistisch aandoende schilderijen en grafiek, maar wel goed herkenbaar. B. H. Slotman, Daniël van Oppen en Jan de Jong – vertrouwde Hollandse landschappen met o.a. koeien en boerderijen. Ronald Meilof – hyperrealist, bij het kijken naar zijn schilderijen waant u zich in het geschilderde landschap! Zeegezichten, waterpartijen (vaak met vogels). A. J. Zwart, Frits Goosen, Peter Brouwer en G. J. Ernens – met een impressionistische toets. Gien van de Velde , Albert Wessels, Jannie Meijer en Gert Jan Veenstra – elk met hun eigen stijl, maar overduidelijk realistisch. Albert Herkelman – Landschapsschilderijen in de sfeer van de Gouden Eeuw en als groot voorbeeld Barend Cornelis Koekkoek.

U bent van harte welkom in onze galerie en u kunt altijd informatie opvragen per mail, telefoon of gewoon in de galerie!

Comments are closed.