OPHEFFING – VERHUIZING

Vanaf zaterdag 27 mei 2017 sluit de deur bij Cedi Kampen.


Voor onze service en collectie verwijzen wij u vanaf dan naar:

Kanis Kunst en Lijsten Haarlem

Gen. Cronjéstraat 89-91, Haarlen

023 - 525 7887 - www.kanishaarlem.nl

Opheffingsuitverkoop

flinke kortingen op leuke kunst

flinke kortingen op leuke kunst

Vanaf heden een grote uitverkoop in onze winkel aan de Oudestraat: kortingen tot wel 70%. Kom langs en vind leuke kunst voor kleine prijzen.
Eind mei sluiten wij onze deuren in Kampen. Voor onze service en collectie verwijzen wij u vanaf dan door naar www.kanishaarlem.nl

Ken Hammond bemanningslid: van “Sir Winston Churchill”

Ken HammondKen Hammond is geboren in 1948 in Surrey

Als kind bracht hij de vakanties door met zijn oom, die visser was op de rivier de Fowey in Cornwall. Hier kwamen zijn onderwerpen voor schilderijen, als zeearmen en havens vandaan.

Later was hij een bemanningslid van het zeilschip de “Sir Winston Churchill”, waardoor hij kennis en begrip verkreeg van het tuigage en de werking van oudere schepen, wat duidelijk naar voren komt in zijn schilderijen.

Ken Hammond is sterk beïnvloed door de Oude Hollandse meesters en de Noorse Schilderschool. Hij houdt ervan om verschillende materialen te gebruiken en is altijd op zoek naar nieuwe technieken en stijlen, zonder zijn eigen stijl te verloochenen. De laatste jaren heeft hij naast zijn wat meer traditionele werk, een moderne stijl ontwikkeld, die een breder publiek aanspreekt.

Cedi heeft voor u een aantal vrolijke haventafereeltjes in zijn luchtige, moderne stijl op voorraad. Kom gerust eens langs om onze collectie vrijblijvend te bekijken!

 

Nieuwe lijsten in onze lijstenmakerij!

Ons assortiment is onlangs flink uitgebreid met lijsten in diverse stijlen.

Zo hebben we bijvoorbeeld sinds kort stoere houten lijsten met een brede rand. Daardoor krijgt uw kunstwerk een ietwat doorleefd karakter, het geeft een ‘dicht bij de natuur’ effect. Ook heel leuk voor een spiegel bijvoorbeeld!

Ook onze keus in baklijsten is groter geworden. We hebben ingetogen baklijsten met een gouden of zilveren afwerking, maar ook strakke witte of zwarte lijsten in verschillende diktes en hoogten. Daarnaast is er ook nog ruim keus uit zogenaamde ‘glossy’ kleuren.

Voor degenen die van klassiek houden zijn er nog steeds mooie lijsten eventueel met ornamenten en/of een gouden of zilveren afwerking in mooie profielen. Ook in dit segment wordt ons aanbod regelmatig vernieuwd.

Van het merk Nielsen hebben we voor alle papieren kunstwerken of foto’s een compleet nieuwe collectie aluminiumlijsten in vele kleuren, stijlen en formaten.

Dit zijn nog maar een paar voorbeelden. Het is teveel om op te noemen!

Dus als u iets in te lijsten heeft, dan bent u van harte welkom in onze galerie en lijstenmakerij aan de Oudestraat 53. Wij adviseren u graag over alles wat met (in)lijsten te maken heeft. Tot ziens!Navarra

Micha Baker: moderne mixed media

Micha Baker - Memory

Micha Baker – Memory

Micha is geboren in 1974 te Sao Paulo in Brazilië.

Na ongeveer 5 jaar lessen in technieken bij verschillende kunstenaars begon hij een opleiding illustratieve vormgeving .

Hier vond hij de inspiratiebronnen voor z’n huidige werk en al snel maakte hij gebruik van de moderne mogelijkheden om z’n werken te creëren (bijvoorbeeld de zeefdruktechniek).

Micha schildert vooral figuratieve kunst, waarbij vrouwen, bloemen, paarden en vaak (bekende) personages het onderwerp zijn.

Hij gebruikt veel grafische elementen en refereert in zijn werk ook aan de fotografische kunst en graffiti (straatkunst).

Wat eerder een hobby leek, werd uiteindelijk een roeping. Bij Cedi kunt u de aantrekkelijke schilderijen van Micha Baker huren of kopen.  Kom gerust even bij onze galerie binnenwandelen en neem de tijd om rond te kijken en eventueel advies te vragen.

Flora en fauna van Mary Shaw

Mary Shaw rood

landschap met rode bloemen van Mary Shaw

 

Mary Shaw is geboren in 1955 te Bristol. Op haar 15de ging ze van school af om te werken in een kunstenaars-benodigdhedenzaak in Clifton. Op haar 19de opende ze haar eigen zaak in Bristol.

Inmiddels heeft Mary geen winkel meer, maar ze geeft wel schilderles, want ze vindt het belangrijk om in contact met andere mensen te blijven, om te praten over haar werk.

Mary is getrouwd, is moeder van twee dochters en ze heeft enige tijd in Zimbabwe en Kaapstad (Z.A.) gewoond. Ook daar is haar werk alom befaamd. Tijdens haar verblijf in Afrika groeide haar liefde voor de natuur en de Afrikaanse fauna. Bij haar terugkomst in Europa ontdekte ze dat ook hier een uitgebreid en fascinerend scala aan flora en fauna is te vinden. Een interessant en onuitputtelijk onderwerp om te schilderen, zeker omdat nu ook in Europa veel soorten bedreigd worden.

Cedi heeft voor u een aantal zeer bloemrijke landschappen, kom gerust vrijblijvend even kijken!

STAS – ‘Kant en klaar’ ophangsysteem.

STAS | ophangsyteem voor schilderijen

STAS | ophangsyteem voor schilderijen

Kunsthandel en lijstenmakerij Cedi verkoopt al geruime tijd van het merk STAS verschillende soorten rails en toebehoren om uw kunstwerken op een efficiënte en esthetische manier te kunnen presenteren. Dit ophangsysteem is uiterst geschikt voor zowel voor particuliere als bedrijfsmatige gebruikers.

Recent hebben wij in ons assortiment een heel handige STAS minirail STARTERSKIT opgenomen, waar alle toebehoren al bijzitten zoals: pluggen, schroeven, draden, haken enzovoorts.

U kunt het zó (laten)monteren! Dit kant en klare ophangsysteem is al te koop vanaf € 24,95 per set van 2 meter, in zilverkleur of wit.

Originele kijk op stadsgezicht door Nissim Men

De symphatieke beeldend kunstenaar en fotograaf Nissim Men woont en werkt in Amsterdam. Men is in 1960 geboren in Jaffa, Israël. Van 1986 tot 1989 studeerde hij fotografie aan de Academy of Art and Design Bezalel in Jeruzalem.

Voor zijn project City-Portraits brengt Nissim Men meerdere dimensies van een stad samen in een tweedimensionaal beeld. Het verleden, het heden, de architectuur, de culturele ontwikkelingen en de bezienswaardigheden voegt hij samen tot een portret dat de sfeer van de stad uitdraagt.

Door middel van archiefonderzoek en het lezen van documentatie bedenk ik welke objecten het karakter van de stad bepalen. Vervolgens wandel ik door de stad en maak veel foto’s. Onderweg stel ik aan mensen vragen en hun doorgaans zeer enthousiaste antwoorden brengen mij weer op het spoor van interessante onderwerpen.”

Na het fotograferen monteert Nissim de vele beelden aan elkaar en gebruikt historische cartografische tekeningen uit stadsarchieven om te laten zien hoe een stad in zijn tegenwoordige vorm gegroeid is. Meestal begint Nissim een compositie met de skyline van de stad.

Nissim blijft graag aan zijn projecten schaven en probeert zijn foto’s voortdurend te verbeteren.

Van de grote Nederlandse steden heeft Nissim Men inmiddels portretten gemaakt en nu zijn de kleinere steden aan de beurt. “Als ik een aantal dagen wandel en fotografeer wordt een stad me meer vertrouwd. Ik begin dan met de stad mee te ademen en krijg op die manier contact met de sfeer en eigenheden van stadsdelen die je als oppervlakkige bezoeker ontgaan. De communicatie met mensen op straat, het enthousiasme van archiefmedewerkers en reacties van inwoners als zij het portret van hun eigen stad zien, maken dit project tot een zeer positieve ervaring”.

Speciaal voor Cedi heeft Nissim Men een kunstwerk gemaakt van Kampen, u bent van harte welkom om deze originele weergave van onze prachtige Hanzestad te komen bekijken aan de Oudestraat 53.Nissim Men Kampen

Nieuwe schilderijen van William Malucu stralen levenslust uit!

William Malucu

Kenmerkend schilderij van William Malucu

William Malucu woont, werkt en is geboren in Brazilië. De jonge Malucu raakt geïnspireerd door de vele vormen van straatkunst die hij tegenkomt in de grotere steden, zoals Fortaleza en Rio de Janeiro en hij begint al op 15-jarige leeftijd met schilderen! Drie jaar later volgt hij bij de Braziliaanse kunstenaar Luiz Ernesto schilderlessen en weet hij zich te bekwamen in het gebruik van verschillende technieken en materialen.

Het nachtleven, het prachtige uitzicht op zee vanuit zijn studio, maar ook klassieke muziek vormen belangrijke inspiratiebronnen. In zijn kenmerkende, eigen stijl gebruikt hij naast acrylverf diverse originele materialen zoals bladgoud, zand of oude kranten. Expressie in kleur, structuren en vormen nodigen u uit in de kleurrijke en creatieve wereld van William Malucu. In 2000 wint de kunstenaar de eerste prijs “Salon de Paisagem” tijdens de prestigieuze Kunstbeurs “Rio de Janeiro Artsociety”. Na het winnen van deze prijs kan de kunstenaar zich verheugen in een toenemende belangstelling van het internationale publiek (Brazilië, Nederland, Engeland, Duitsland, België en Scandinavië).

De nieuwe werken die wij in onze collectie hebben opgenomen, zijn zó expressief van kleur en vorm, dat de emoties van de kunstenaar bijna tastbaar worden voor de toeschouwer. U kunt in onze galerie aan de Oudestraat 53 in Kampen, zelf de levenslust ervaren die Malucu’s schilderijen uitstralen. Mocht u er langer van willen genieten, dan kunt u bij ons een werk van hem huren of kopen.

Actuele collectie

 

Stadsgezichten; een genre in de schilderkunst

W.H. Heytman - Boulevard St. Germain

W.H. Heytman – Boulevard St. Germain

Pas vanaf halverwege de 17e eeuw ontstond het stadsgezicht als zelfstandig genre in de schilderkunst. Daarvóór werd de term ‘landschap’ gebruikt, zeker als de stad van afstand werd weergegeven en andere onderdelen van het schilderij belangrijker waren. Tot halverwege de 17e eeuw kwam het genre ‘stadsgezicht’ als specialisme weinig voor.

Van de 16e tot en met de 18e eeuw werden talrijke kopergravures en etsen (zoals wij die nog steeds verkopen bij Cedi) vervaardigd van steden. De functie hiervan was een plattegrondachtig overzicht te bieden. Eind 19e eeuw richten de impressionisten zich meer op de sfeer en dynamiek van het alledaagse leven in de stad. In deze periode werkte ook Breitner in het genre stadsgezichten. Fotografie was in opkomst en men begon ook op die manier te schilderen. Tijdens de 20e eeuw richtte de belangstelling zich op abstracte en conceptuele kunst, hierdoor nam de productie van stadsgezichten af. Een heropleving van de figuratieve schilderkunst tegen het einde van de 20e eeuw bracht een herwaardering van het stadsgezicht met zich mee.

Niet alle schilders van stadsgezichten gaan even nauwkeurig om met de werkelijkheid. Soms worden gevels compleet gefantaseerd of mooier gemaakt dan ze zijn, of komen er elementen in voor die niet met de werkelijkheid stroken. Maar realist of idealist; voor het schilderen van een stadsgezicht moet de kunstenaar wel degelijk over teken-technische vaardigheden beschikken zoals perspectief en het bepalen van een goede compositie. Ook moet hij besluiten of hij een historisch, of juist een hedendaags beeld wil creëren. En vooral moet hij de stadse sfeer kunnen weergeven.

Bij Cedi hebben wij in onze collectie een aantal stadsgezichten van zeer getalenteerde kunstenaars zoals o.a. W. H. Heytman, Jannie Meijer, Eric Erwin, Henry Brand en Peter Meijer.

Heytman schilderde al verschillende locaties, o.a. Amsterdam, Parijs en Kampen. Zijn stijl is enigszins impressionistisch en doet in de verte wel een beetje aan Breitner denken, hij schildert alledaagse straatscènes, vaak geplaatst in een tijd uit begin vorige eeuw, met oldtimers en weinig verkeer.

Jannie Meijer - Manège Sur Le Place de La République

Jannie Meijer – Manège Sur Le Place de La République

 

Jannie Meijer maakt mooie kleine olieverfschilderijtjes, eveneens in een nostalgische setting, zij heeft straten in Parijs geschilderd, maar ook b.v. een gondel in Venetië.

Eric Erwin schildert de mensen in zijn schilderijen met moderne kleding, maar hij neemt soms de vrijheid om bepaalde gebouwen zó te plaatsen, dat ze gunstiger uitkomen op zijn schilderij. In onze collectie hebben wij voornamelijk schilderijen van Kampen en één van Haarlem.

Henry Brand heeft een losse schilderstijl, die we impressionistisch zouden kunnen noemen. De locaties zijn niet altijd even duidelijk te herkennen, maar dat geeft u de kans om uw fantasie de vrije loop te laten. Het zijn meestal grote doeken met een prettig kleurgebruik, die zowel bij moderne als klassieke interieurs goed uitkomen.

Mocht u geïnteresseerd zijn in het huren of kopen van een stadsgezicht, dan kunt u altijd voor een vrijblijvend advies bij ons terecht in de galerie aan de Oudestraat 53 of u kunt ons mailen of bellen.

 

 

 

Landschapskunst

Albert Wessels

Landschapskunst als onderdeel van de schilderkunst is het weergeven van landschappen; bergen, valleien, de zee, bomen, weilanden, rivieren en bossen. De hemel is vrijwel altijd onderdeel van het kunstwerk en de weersgesteldheid is een aspect van de compositie.

In de vroege 15e eeuw ontstond in Europa de landschapschilderkunst als apart genre, veelal als omgeving voor menselijke activiteit met een religieus onderwerp.

Landschap is ook in de hedendaagse schilderkunst een geliefd thema. Zowel in figuratieve als abstracte werken kan landschap het uitgangspunt zijn. De hyperrealisten geven een meer dan realistische blik op landschap (kijk bij onze collectie bijvoorbeeld naar Ronald Meilof ), omdat alles even scherp in beeld is gebracht.

Expressionisten gebruiken als het ware het landschap om een emotie, een beleving door te geven door middel van een zekere vervorming van de werkelijkheid en het toepassen van niet realistisch kleurgebruik (voorbeelden hiervan in onze collectie zijn o.a. Jochem de Graaf, Wim de Goede en Ton Schulten).

Een schilderij met een landschap aan de wand geeft u in feite een extra raam naar buiten. Dat kan een vertrouwd Hollands landschap zijn, wat rustgevend werkt, maar ook een wat exotischer beeld van een land of gebied waar u niet zo vaak komt en wat uw verbeelding prikkelt. Hollanders zijn door de eeuwen heen goede landschapschilders gebleken en zijn beroemd om hun spectaculaire luchten met prachtige wolkpartijen (bijvoorbeeld Jacob Isaacksz. van Ruisdael).

Bij Cedi heeft u ruim keus in het segment landschap;

 

 

Wim de Goede

Wim de Goede

Abstract of geabstraheerd:

Jan Boer – abstracte schilderijen waarin u zelf uw landschap kunt verbeelden. Ton Schulten, Hub Peters en VanSegers – landschappen met huizen, twee -en driedimensionaal werk. John Horsewell, Jochem de Graaf en Anna Mihalkova – moderne landschappen met veel structuur. Wim de Goede – impressionistisch en met een zeer expressief kleurgebruik.

Modern klassiek:

J.H.H. Bévort, Jef Lenaers en Peter Cox – impressionistisch aandoende schilderijen en grafiek, maar wel goed herkenbaar. B. H. Slotman, Daniël van Oppen en Jan de Jong – vertrouwde Hollandse landschappen met o.a. koeien en boerderijen. Ronald Meilof – hyperrealist, bij het kijken naar zijn schilderijen waant u zich in het geschilderde landschap! Zeegezichten, waterpartijen (vaak met vogels). A. J. Zwart, Frits Goosen, Peter Brouwer en G. J. Ernens – met een impressionistische toets. Gien van de Velde , Albert Wessels, Jannie Meijer en Gert Jan Veenstra – elk met hun eigen stijl, maar overduidelijk realistisch. Albert Herkelman – Landschapsschilderijen in de sfeer van de Gouden Eeuw en als groot voorbeeld Barend Cornelis Koekkoek.

U bent van harte welkom in onze galerie en u kunt altijd informatie opvragen per mail, telefoon of gewoon in de galerie!